Personenalarmering voor in huis

Het is geen prettige gedachte, maar ook bij u thuis kan een vervelende situatie ontstaan. In dat geval kunt u vanaf elke plaats in uw woning gebruik maken van personenalarmering. Door gebruik te maken van onze personenalarmering kunt u langer veilig thuis blijven wonen en vergroten we de zelfredzaamheid. Als u bijvoorbeeld komt te vallen, plotseling onwel wordt, bij een inbraak of bij een brand, kunt u door middel van een polsalarm, een alarm om de hals of het alarmapparaat in de woning alarmeren. Zeker wanneer u niet meer zo mobiel bent, is het prettig te weten dat er altijd iemand reageert op uw oproep: 24 uur per dag, zeven dagen per week.

Hoe werkt personenalarmering?

Stel u valt en heeft hulp nodig. In zo een situatie, kan via één druk op de alarmknop om uw pols, hals of op het alarmapparaat een alarmmelding worden gemaakt. Op het moment dat u op de alarmknop drukt, komt er via het alarmapparaat een verbinding tot stand met de zorgcentrale van ATA. Er ontstaat dan spreek-luistercontact tussen u en een medewerker van de zorgcentrale. Zij schakelen direct de juiste hulp in: snel en deskundig, van mantelzorg tot professionele hulp. De medewerker van de zorgcentrale houdt uw melding in de gaten totdat u bent geholpen. In Amsterdam en Diemen kan er een medewerker van de alarmopvolging van ATA naar u toekomen als u gealarmeerd heeft. Bent u bijvoorbeeld gevallen dan helpen wij u graag weer overeind, in geval van spoed schakelen we de alarmdiensten in. In andere plaatsen werken we samen met andere organisaties of kunt u zelf een thuiszorgorganisatie of mantelzorger opgeven.

Aanvragen van personenalarmering

Als u kiest voor personenalarmering in huis via ATA, ontvangt u binnen 8 tot 10 werkdagen een alarmapparaat en een alarmzender die u draagt om uw hals of om uw pols. U kunt zelf aangeven welk alarmzendertje u het prettigst vindt, het polsalarm of het halsalarm. Vraag hier uw personenalarmering aan.

Welke vormen van personenalarmering zijn er?

Het alarmapparaat voor personenalarmering voor thuis kan op drie manieren aangesloten worden.

  • Personenalarmering via een vaste telefoonlijn
  • Personenalarmering via internetverbinding
  • Personenalarmering via een GSM-kaartje (dit is een goede oplossing voor als er geen internet of telefoonlijn is, hier zijn extra maandelijkse kosten aan verbonden
  • Mobiele alarmering is voor zowel binnen als buiten

Onze technische dienst beoordeeld voor de plaatsing van persoonlijke alarmering in huis welke optie voor u het beste is. Wanneer u persoonlijke alarmering aanvraagt neemt Stichting ATA contact met u op voor het maken van een afspraak voor het installeren van het alarmapparaat.

Controle werking persoonlijke alarmering

Wij adviseren u elke twee maanden een testmelding te doen om te controleren of uw persoonlijke alarmering nog werkt. U krijgt dan de meldkamer aan de lijn. U kunt aangeven dat het gaat om een testmelding. Mocht het alarmapparaat niet reageren dan dient u contact op te nemen met onze klantenservice. Het alarmapparaat maakt zelf ook regelmatig een controlemelding naar ATA om aan te geven dat uw persoonlijk alarm nog goed functioneert. Dit gebeurt automatisch, hier merkt u niets van. Bij het uitblijven van deze meldingen zal de technische dienst van ATA uitzoeken waarom de testmelding van uw persoonlijk alarm niet ontvangen is en contact met u opnemen. Wanneer de telefoon- of internetverbinding wegvalt, is het niet meer mogelijk te alarmeren. Het alarmapparaat zal dan een waarschuwingstoon laten horen. Om deze storing zo snel mogelijk te verhelpen, kunt u contact opnemen met uw telefoon- of internetaanbieder. Bij vragen en storingen kunt u ook altijd telefonisch contact opnemen met de medewerkers van de Technische Dienst van ATA op telefoonnummer 020 - 592 37 11. Zij geven u graag advies en zullen samen met u de best mogelijke oplossing voor uw specifieke situatie zoeken.